5.90€
Ο τραχανάς δεν είναι ίδιος σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, στην Κρήτη τον τραχανά τον φτιάχνουν με ξινισμένο γάλα και χοντροαλεσμένο σιτάρι. Η γεύση του είναι ιδιαίτερη και γεμάτη και σαν τροφή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι απίστευτα δυναμωτική και ιδανική για το χειμώνα.
Όταν στην Κρήτη λέμε “χόνδρο”, εννοούμε τον παραδοσιακό τραχανά. Αλλά επειδή ο τραχανάς δεν είναι ίδιος σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν, στην Κρήτη τον τραχανά τον φτιάχνουν με ξινισμένο γάλα και χοντροαλεσμένο σιτάρι. Η γεύση του είναι ιδιαίτερη και γεμάτη και σαν τροφή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι απίστευτα δυναμωτική και ιδανική για το χειμώνα. (Εντάξει το παραδεχόμαστε, τις έχει τις θερμιδούλες του!)
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλά φαγητά – αγαπημένο κρητικό φαγητό είναι ξινόχοντρος βρασμένος στο ζουμί από βραστό χοιρινό, να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Άλλη πάλι ιδιαίτερη πρόταση είναι στα ντολμαδάκια. Κι όμως δοκίμασέ το και μαζί με το ρύζι την επόμενη φορά, πρόσθεσε και λίγο ξινόχοντρο. Τέλος, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το γνωστό “χόνδρο με χοχλιούς”! Αν και οι χοχλιοί (σαλιγκάρια) για κάποιους μπορεί να φαίνεται περίεργο φαγητό, αποτελούν έναν πολύ ξεχωριστό μεζέ που ταιριάζει τέλεια με τον ξινόχοντρο.
Το ξέρουμε ότι σου ανοίξαμε την όρεξη και θέλεις να τον δοκιμάσεις, γι’ αυτό και φροντίσαμε να σου βρούμε έναν παραδοσιακό ξινόχοντρο (εννοείται χωρίς συντηρητικά) που θα φέρει στο πιάτο σου όλη αυτή την κρητική παράδοση. Ο ξινόχοντρος Μανούσος είναι μία εξαιρετική επιλογή καθώς οι γευστικές του γροθιές, όπως τις λένε, είναι χειροποίητες και φτιαγμένες αποκλειστικά και μόνο από σιτάρι ολικής άλεσης, κατσικίσιο φρέσκο γάλα και λίγο αλάτι. Μία τόσο ταπεινή τροφή, αλλά τόσο αγνή και πλούσια διατροφικά…δοκίμασέ την!
Μικτό Βάρος | 520 g |
---|---|
Καθαρό Βάρος | 500 g |