Πατρίδα τους θεωρείται η Νάπολη, όμως σε πολλές πόλεις, υπάρχουν αρκετές παραλλαγές του τρόπου με τον οποίο μαγειρεύονται αυτά τα ζυμαρικά.Τα λαζάνια είναι κομμάτια λεπτής ζύμης, περίπου 10×20 εκ. τα οποία τοποθετούμε ωμά σε στρώσεις σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και ενδιάμεσα βάζουμε σάλτσα και κάποια γέμιση με λαχανικά ή κρέας. Η ιταλική λέξη lasagna προέρχεται από το λατινικό lagani και το προγενέστερο ελληνικό λάγανον. Από αυτό προκύπτει και η σημερινή λαγάνα, το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας, δηλαδή λεπτή, πλατιά ζύμη.
Μικτό Βάρος | 510 g |
---|---|
Καθαρό Βάρος | 500 g |
Ανά | 100g |
---|---|
Ενέργεια | 1608kJ / 379kCal |
Πρωτεΐνη | 13.4g |
Λιπαρά | 1.5g |
Κορεσμένα | 0.6g |
Υδατάνθρακες | 77.9g |
Σάκχαρα | 1.4g |
Αλάτι | 0.07g |