9.80€
Η αυθεντική γεύση του ελαιόλαδου σε συνδυασμό με την τραγανή αγκινάρα είναι πραγματικά όνειρο! Πίσω από αυτή την υπέροχη συνταγή κρύβεται μια οικογένεια στο Ρέθυμνο που φτιάχνει αυτά τα νόστιμα βαζάκια με μεράκι, και πάνω από όλα με τα καλύτερα υλικά.
“Απ’ όλες τις αγκινάρες τουρσί που έχουμε φάει και έχουμε προσπαθήσει να φτιάξουμε στο σπίτι μας, καμία δεν ήταν σαν κι αυτή!” Δήλωση ελληνίδας νοικοκυράς “από τις παλιές” που λέμε, εκπροσωπώντας μεγάλη μερίδα της γενιάς της.
Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου με παρακαλάνε να φάω αγκινάρες για όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν. Αυτή η δήλωση ήταν αρκετή για να με κάνει να σκεφτώ “Τι στο καλό;” και να θελήσω να μάθω περισσότερα για την υποτιμημένη από πολλούς αγκινάρα. Η αλήθεια είναι ότι γρήγορα αναθεώρησα.
Στην αρχή ξεκίνησα να διαβάζω άρθρα για την αγκινάρα και εντυπωσιάστηκα. Το λαχανικό αυτό είναι πραγματικά θησαυρός! Από πού να αρχίσει κανείς. Απ΄το ότι είναι το ιδανικό φαγητό για δίαιτα, αφού 100γρ αντιστοιχούν σε μόλις 47 θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα περιέχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θρεπτικών συστατικών και ιχνοστοιχείων τα οποία πρέπει να προσλαμβάνουμε καθημερινά; Ή απ’ το ότι κάνει καλό στο συκώτι, βοηθάει στην πέψη, στη μείωση της χοληστερίνης, συμβάλλει στην αποτροπή της οστεοπόρωσης, του αλτσχάιμερ, του καρκίνου, ή ακόμη και του hangover;
Μαζεύοντας λοιπόν όλες αυτές τις πληροφορίες η επόμενη μου σκέψη ήταν ότι έπρεπε να τη συμπεριλάβω οπωσδήποτε στη διατροφή μου. Σε εκείνο το σημείο άρχισα να δοκιμάζω και να συγκρίνω για να διαπιστώσω αν όλα αυτά που είχα ακούσει για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι αλήθεια. Το πόρισμα δείχνει ότι η κοινή γνώμη αποδείχθηκε σωστή!
Είναι το μοναδικό προϊόν που η αγκινάρα τουρσί παραμένει τραγανή για όσο καιρό κι αν βρίσκεται στο λάδι, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα που μετά από λίγο μαλάκωναν και δεν σε ενέπνεαν καθόλου να τα καταναλώσεις. Και φυσικά το στοιχείο που παίζει τεράστιο ρόλο και κάνει τη διαφορά είναι το λάδι. Είναι ελαιόλαδο και όχι κάποιο κοινό λάδι που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν για τη μείωση του κόστους. Η αυθεντική γεύση του ελαιόλαδου σε συνδυασμό με την τραγανή αγκινάρα είναι πραγματικά όνειρο! Πίσω από αυτή την υπέροχη συνταγή κρύβεται μια οικογένεια στο Ρέθυμνο που φτιάχνει αυτά τα νόστιμα βαζάκια με μεράκι, και πάνω από όλα με τα καλύτερα υλικά. Γιατί τίποτα δεν είναι τόσο αγνό και νόστιμο όσο το σπιτικό!
Εμείς σου την προτείνουμε σαν ένα ακόμα συστατικό στη σαλάτα σου, αλλά και σκέτη ή σαν μεζεδάκι παρέα με το κρασί σου.
Τι περιμένεις λοιπόν από το να την εντάξεις κι εσύ στη δική σου διατροφή;
Μικτό Βάρος | 500 g |
---|---|
Καθαρό Βάρος | 330 g |
Ανά | 100g |
---|---|
Ενέργεια | 498kJ / 119kCal |
Πρωτεΐνη | 3.19g |
Λιπαρά | 8.4g |
Κορεσμένα | 1.174g |
Υδατάνθρακες | 10.26g |
Σάκχαρα | 0.91g |
Αλάτι | 0.087g |