Τα καλύτερα ελληνικά ρύζια καλλιεργούνται στον κάμπο της Θεσσαλονίκης και στις παράκτιες περιοχές της Μακεδονίας. Η σχετικά υψηλή ηλιοφάνεια, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ιδιαιτέρως, ευνοούν την καλή θρέψη των κόκκων, γεγονός σημαντικό για την ποιότητα και τη θρεπτική τους αξία. Επιπλέον, η άφθονη υγρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και η ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ευνοούν την ανάπτυξη και την υψηλή ποιότητα του ρυζιού.Το ρύζι νυχάκι είναι λευκό. Iδανικό ρύζι για σπυρωτό πιλάφι, σπανακόρυζο και γεμιστά.
Μικτό Βάρος | 510 g |
---|---|
Καθαρό Βάρος | 500 g |
Ανά | 100g |
---|---|
Ενέργεια | 1452kJ / 338kCal |
Πρωτεΐνη | 7.1g |
Λιπαρά | 0.8g |
Κορεσμένα | 0.18g |
Υδατάνθρακες | 75g |
Σάκχαρα | 0.12g |
Ίνες | 1.4g |
Αλάτι | 0.01g |