1.10€
Είναι προβρασμένο (parboiled) και παίρνει το κιτρινωπό του χρώμα από τον εξωτερικό φλοιό κατά την επεξεργασία του. Ο προβρασμός είναι μια μέθοδος υγροθερμικής επεξεργασίας κατά την οποία ο κόκκος ρυζιού εμβαπτίζεται σε θερμό νερό και ατμό, με αποτέλεσμα όλα τα θρεπτικά του συστατικά να διαχέονται στο εσωτερικό του κόκκου, ενώ την ίδια στιγμή το ρύζι γίνεται ακόμα πιο νόστιμο και σπυρωτό.
Εξαντλημένο
Ελληνικό, κίτρινο, μακρόκοκκο ρύζι εκλεκτής ποιότητας που παραμένει πάντα σπυρωτό. Καλλιεργείται στα δέλτα των ποταμών Αλιάκμονα και Αξιού. Η σχετικά υψηλή ηλιοφάνεια, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ιδιαιτέρως, ευνοούν την καλή θρέψη των κόκκων, γεγονός σημαντικό για την ποιότητα και τη θρεπτική τους αξία. Επιπλέον, η άφθονη υγρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και η ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ευνοούν την ανάπτυξη και την υψηλή ποιότητα του ρυζιού. Είναι προβρασμένο (parboiled) και παίρνει το κιτρινωπό του χρώμα από τον εξωτερικό φλοιό κατά την επεξεργασία του. Ο προβρασμός είναι μια μέθοδος υγροθερμικής επεξεργασίας κατά την οποία ο κόκκος ρυζιού εμβαπτίζεται σε θερμό νερό και ατμό, με αποτέλεσμα όλα τα θρεπτικά του συστατικά να διαχέονται στο εσωτερικό του κόκκου, ενώ την ίδια στιγμή το ρύζι γίνεται ακόμα πιο νόστιμο και σπυρωτό.
Μικτό Βάρος | 510 g |
---|---|
Καθαρό Βάρος | 500 g |
Ανά | 100g |
---|---|
Ενέργεια | 1481kJ / 349kCal |
Πρωτεΐνη | 7.6g |
Λιπαρά | 1.2g |
Κορεσμένα | 0.27g |
Υδατάνθρακες | 75g |
Σάκχαρα | 0.5g |
Ίνες | 4g |
Αλάτι | 0.0625g |