Τα καλύτερα ελληνικά ρύζια καλλιεργούνται στο δέλτα των ποταμών Αλιάκμονα, Αξιού και Λουδία στον κάμπο της Θεσσαλονίκης και στις παράκτιες περιοχές της Μακεδονίας. Η σχετικά υψηλή ηλιοφάνεια, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ιδιαιτέρως, ευνοούν την καλή θρέψη των κόκκων, γεγονός σημαντικό για την ποιότητα και τη θρεπτική τους αξία. Επιπλέον, η άφθονη υγρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και η ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ευνοούν την ανάπτυξη και την υψηλή ποιότητα του ρυζιού. Το γλασσέ ρύζι είναι στρογγυλόσπερμο και έχει λευκό χρώμα. Έχει πλούσια γεύση και πολύ ευχάριστο άρωμα για σούπες και γλυκά.
Μικτό Βάρος | 510 g |
---|---|
Καθαρό Βάρος | 500 g |
Ανά | 100g |
---|---|
Ενέργεια | 1479kJ / 384kCal |
Πρωτεΐνη | 6g |
Λιπαρά | 1.1g |
Κορεσμένα | 0.3g |
Υδατάνθρακες | 78.6g |
Σάκχαρα | 0.2g |
Ίνες | 1.2g |
Αλάτι | 0.0225g |