4.40€
Η κριθαροκουλούρα Melko είναι αρκετά αφράτη και δε χρειάζεται να τη βρέξεις πάρα πολύ. Είναι ιδιαίτερα γευστική και σε συνδυασμό με τη φρέσκια ντομάτα και το τυρί, μπορεί να απογειώσει πραγματικά τον ντάκο σου.
** Το προϊόν περιέχει γλουτένη.
Εξαντλημένο
Παρότι ο ντάκος, το παξιμάδι σε σχήμα φέτας ψωμιού, έχει δώσει το όνομά του στο γνωστό κρητικό πιάτο, θα διαπιστώσεις πως στην Κρήτη στη θέση του χρησιμοποιείται συχνότερα η κριθαροκουλούρα.
Αν δεν την έχεις δοκιμάσει ακόμη στον ντάκο σου, έχουμε τον πιο απλό αλλά εγγυημένο τρόπο για να απολαύσεις αυτό το δροσερό, πεντανόστιμο, και θρεπτικό πιάτο.
Πώς να ετοιμάσεις τον τέλειο ντάκο!
Τι θα χρειαστείς για 4 άτομα:
Εκτέλεση:
Σε εποχές που οι ντομάτες είναι πολύ ζουμερές, τις κόβεις καρέ (σε κυβάκια). Αλλιώς, τις τρίβεις στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Ραντίζεις λίγο τις κριθαροκουλούρες με νερό, τις βάζεις σε ένα μεγάλο πιάτο και μοιράζεις από πάνω τις κομμένες ντομάτες. Τις αλατίζεις (προαιρετικά), θρυμματίζεις με τα δάχτυλά σου τη φέτα ή την ξινομυζήθρα και την προσθέτεις από πάνω. Πασπαλίζεις το τυρί με τη ρίγανη και περιχύνεις τα ντακάκια με ελαιόλαδο. Μπορείς να προσθέσεις και ελιές κομμένες σε ροδέλες, κάπαρη, ή κρίταμο για μια ιδέα οξύτητας και αλμύρας.
Η κριθαροκουλούρα Melko είναι αρκετά αφράτη και δε χρειάζεται να τη βρέξεις πάρα πολύ. Είναι ιδιαίτερα γευστική και σε συνδυασμό με τη φρέσκια ντομάτα και το τυρί, μπορεί να απογειώσει πραγματικά τον ντάκο σου.
** Το προϊόν περιέχει γλουτένη.
Μικτό Βάρος | 700 g |
---|---|
Καθαρό Βάρος | 700 g |
Ανά | 100g |
---|---|
Ενέργεια | 1563kJ / 373kCal |
Πρωτεΐνη | 12.1g |
Λιπαρά | 2.1g |
Κορεσμένα | 0.6g |
Υδατάνθρακες | 78.2g |
Σάκχαρα | 2g |
Ίνες | 3.4g |
Αλάτι | 1.4g |