Οι μέλισσες συλλέγουν το νέκταρ από τα άνθη πορτοκαλιάς από το οποίο προκύπτει ένα πολύ αρωματικό, ελαφρύ και πολύ ανοιχτόχρωμο μέλι. Είναι πάρα πολύ θρεπτικό και ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες. Το μέλι πορτοκαλιάς αποκαλείται και μέλι της ομορφιάς για τις άριστες καλλυντικές του ιδιότητες . Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, επιδρά αγχολυτικά και έχει καταπραϋντική δράση. Επίσης, λέγεται ότι αντιμετωπίζει την ημικρανία. Είναι κατάλληλο για την παρασκευή γλυκών και χρησιμοποιείται πολύ στην ζαχαροπλαστική. Η συγκεκριμένη ποικιλία μελιού παράγεται την Άνοιξη στους πορτοκαλεώνες της Αργολίδας (Μυκήνες).
Ένα μικρό tip διατροφής: Προσπάθησε να αντικαταστήσεις στη διατροφή σου ένα βιομηχανοποιημένο προϊόν όπως η ζάχαρη, με το μέλι που παράγεται κατευθείαν από τη φύση. Θα κάνεις ένα μεγάλο δώρο στον οργανισμό σου!
Μικτό Βάρος | Μ/Δ |
---|
Ανά | 100g |
---|---|
Ενέργεια | 1384kJ / 330kCal |
Πρωτεΐνη | 0.3g |
Λιπαρά | 0g |
Κορεσμένα | 0g |
Υδατάνθρακες | 82.2g |
Σάκχαρα | 82.2g |
Αλάτι | 0g |