Το ρακόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από μέλι με τη διαδικασία της ζύμωσης των σακχάρων του μελιού. Παρασκευάζεται συνδυάζοντας τσικουδιά με μέλι και διάφορα μπαχαρικά.
Το ρακόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από μέλι με τη διαδικασία της ζύμωσης των σακχάρων του μελιού. Παρασκευάζεται συνδυάζοντας τσικουδιά με μέλι και διάφορα μπαχαρικά. Παρασκευάζεται στην Κρήτη και σε άλλα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, αλλά και στην ελληνική ηπειρωτική χώρα και καταναλώνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες σαν ζεστό ρόφημα.