4.30€ – 7.90€
Το πετιμέζι στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν φυσικό γλυκαντικό μαζί με το χαρουπόμελο. Στη σημερινή εποχή, έχει ξεφύγει από τη σφαίρα της ζαχαροπλαστικής και προστίθεται και σε πιάτα κρεατικών, ψαριών αλλά και λαχανικών, σε σάλτσες και dressing.
Στη σύγχρονη εποχή είναι όλο και πιο συχνή η επιστροφή στις παραδόσεις και τη διατροφή των παλαιότερων. Το ευχάριστο είναι ότι κάθε μία παράδοση πλέον εξελίσσεται, και σύγχρονα μέσα χρησιμοποιούνται για να γίνεται συνεχώς καλύτερη. Βλέπεις να αναβιώνουν τεχνικές και υλικά που χρησιμοποιούσαν στη διατροφή τους παλιά, απολύτως φυσικά, και μάλιστα να ανακαλύπτονται τρόποι για να χρησιμοποιηθούν σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Ένα από αυτά είναι και το πετιμέζι, το οποίο στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν φυσικό γλυκαντικό μαζί με το χαρουπόμελο. Στη σημερινή εποχή, έχει ξεφύγει από τη σφαίρα της ζαχαροπλαστικής και προστίθεται και σε πιάτα κρεατικών, ψαριών αλλά και λαχανικών, σε σάλτσες και dressing. Το φυσικό αυτό υλικό, που παράγεται από το βράσιμο του μούστου, είναι σήμερα η πινελιά που κάνει τη διαφορά στα πιάτα πολλών ακριβών εστιατορίων.
Το πετιμέζι της Cretan Nectar είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς έχει δημιουργηθεί με παραδοσιακό τρόπο και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση ή χρήση συντηρητικών. Είναι 100% φυσικό προϊόν και ιδανική επιλογή για τα δικά σου ιδιαίτερα πιάτα και γλυκά.
Τι περιμένεις λοιπόν για να το δοκιμάσεις;
Μικτό Βάρος | Μ/Δ |
---|
Ανά | 100ml |
---|---|
Ενέργεια | 1043kJ / 249kCal |
Πρωτεΐνη | 0g |
Λιπαρά | 0g |
Υδατάνθρακες | 61g |
Σάκχαρα | 59g |
Αλάτι | 0g |